Mojstrski tečaj Opera

 

 

 

 

1. junija 2019 se bodo pevci lahko udeležili mini mojstrskega tečaja pod vodstvom profesorice solopetja, priznane operne solistke, ge. Urške Arlič Gololičič. Med prijavitelji bo izbranih 5 ali 6 kandidatov, ki bodo na tečaju aktivno sodelovali, ostali bodo povabljeni, da se ga udeležijo pasivno kot poslušalci v občinstvu. Udeležba je za nastopajoče brezplačna.

Sopranistka  Urška Arlič Gololičič je na Akademiji za glasbo v Ljubljani diplomirala v razredu prof. Irene Baar, podiplomski specialistični študij pa zaključila v razredu prof. Vlatke Oršanić. Leta 2010 je debitirala v vlogi Micaele (Carmen) v Operi v Lublinu na Poljskem.

Udeležila se je mojstrskih tečajev pri profesorjih: Sona Ghazarian, Krisztina Laki, Helena Lazarska, Marjana Lipovšek. Leta 2005 je prejela študentsko Prešernovo nagrado, prejela je prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju C. A. Seghizzi v Italiji (2005 in 2006), posebno nagrado Nov Puccinijev glas Slovenije na mednarodnem tekmovanju Ondina Otta v Mariboru 2008, ter prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Ada Sari na Poljskem 2009.

Na odru SNG Opera in balet Ljubljana je prvič nastopila v vlogi Belinde v Purcellovi operi Dido in Enej leta 2011.

Leta 2013 je postala solistka SNG Opera in balet Ljubljana ter nastopila v sledečih vlogah: Violetta (La traviata), Minka (Gorenjski slavček), Adela (Netopir), Amore (Orfej in Evridika) Micaela (Carmen) , Deseta hči (Deseta hči), Mimi (La bohème), Evridika (Orfej v peklu), Susanna (Figarova svatba), Gilda (Rigoletto).

Na gostovanjih v ženevski Operi, Bayreuthu, SNG Maribor, lublinski Operi, krakowski Operi, HNK Reka je poustvarila sledeče operne vloge: Violetta (La traviata), Undine, Pamina (Čarobna piščal), Hagith (Hagith), Lauretta (Gianni Schicchi), Musetta (La bohème).

Redno nastopa tudi na koncertnih odrih. Sodelovala je s priznanimi dirigenti ter nastopila z orkestri krakovske filharmonije, poljskega narodnega radia in Slovenske filharmonije. Pela je solistične parte v vokalno-inštrumentalnih delih med drugimi v Händelovem Messiah, Mahlerjevih simfonijah št. 2, 4 in 8, v Mozartovem in Schnittkovem Requiemu, Pergolesijevem in Rossinijevem Stabat Mater, Wolfovem Christnacht, Gôreckijevi Simfoniji št. 3 …

Od leta 2013 je članica SNG Ljubljana, kjer bo letos debitirala kot Antonia v Hoffmannovih pripovedkah, naslednje leto pa kot Lucia v operi Lucia di Lamermoor.