O društvu

Kulturno društvo Antona Schwaba je bilo ustanovljeno leta 2012 z namenom poustvarjati lepo glasbo. Vanj so vključeni člani petih zborov: Sončki (pod vodstvom zborovodkinje Barbare Jeromel), Šempavske iskrice (pod vodstvom zborovodkinje Eve Pišek), Mešani pevski zbor Sveti Pavel (pod vodstvom zborovodkinje Ane Rudnik Pavlica), Komorni pevski zbor Glas srca (pod vodstvom zborovodkinje Ane Rudnik Pavlica) in Moški pevski zbor Prebold (pod vodstvom zborovodkinje Ane Rudnik Pavlica).

Društvo se podpisuje pod številne avtorske projekte, med katere sodijo Koncert z namenom, kjer gredo zbrani prostovoljni prispevki v dobrodelne namene, Koncert pod kozolcem, ki je vsako leto pripravljen kot poklon domovini ter Miklavževanje, ki poskrbi za dobro voljo pri otrocih. Društvo prav tako ne manjka na prireditvah ob svečanih dogodkih na lokalni ravni, organizira božične in druge tematsko obarvane koncerte, enkrat letno pa na poletnem večeru znanih melodij gosti tudi pevce opere, operete in mjuzikla.

Letos bo to poletno srečanje ljubiteljskih glasbenikov še posebej prijetno, saj se veselimo družbe prijateljev glasbe od blizu in daleč, ki si tako kot mi želijo z glasbo seči do srca čim večih ljudi.